Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorRokkan, Tore
dc.date.accessioned2012-04-10T12:57:36Z
dc.date.available2012-04-10T12:57:36Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/160686
dc.description.abstract1. Organisasjon Rapporten undersøkte forskjellen mellom fylkene som innførte EK, med hverandre og i forhold til fylker som ikke var med på prøveprosjektet. Rapporten så på hvilke lovbrudd som domfelte gjennomførte straff for og hvordan disse fordelte seg i forhold til kjønn og alder. Rapporten så også på forskjeller i måten prosjektet var organisert på i prøvefylkene, forhold mellom prøveprosjektet og friomsorgen for øvrig, samarbeid med fengsler og samhandlingen med regionene.xml
dc.description.abstract2. Ressurser Rapporten så på forskjeller lovbrudd, søknader og behandling av søknader i de seks prøvefylkene. I rapporten ble det også forsøkt laget et estimat for kostnader i gjennomføring av straffegjennomføring med elektronisk kontroll i de ulike fylkene. Estimatet viste store forskjeller i kostnad per gjennomført døgn med EK avhengig av antall domfelte. Grensekostnaden er imidlertid lav som gjør det hensiktsmessig å øke antall deltagere i prosjektet.
dc.description.abstract3. Kompetanse Rapporten om kompetanse undersøkte hvordan tilsatte fikk brukt sin utdannelse og tidligere erfaring i sitt arbeid i EK. Undersøkelsen diskuterer om hva som er behov for kompetanse i EK og ser på hvilke arbeids-oppgaver som EK-tilsatte gjør i arbeidsdagen. Arbeidshverdagen i EK er preget av mye planlegging og logistikk og har et praktisk fokus. Tilsatte med fengselsfaglig utdanning er mer fornøyd med hvordan de får brukt sin kompetanse i EK.
dc.description.abstract4. Teknologi Rapporten om teknologi diskuterer teknologier og muligheter i straffegjennomføring med elektronisk kontroll. Rapporten ser også på i hvilken grad teknologien er tatt i bruk og hvordan teknologiene brukes i samhandling mellom EK-konsulent og domfelte. Bruk av teknologi i EK handler om kontroll, men er også med å strukturere hverdagen til domfelte gjennom aktivitetsskjema. Rapporten peker på behov for å se nærmere på hvordan teknologi kan brukes for å oppnå målsetningene i prøveprosjektet.
dc.description.abstract5. Anbefalinger Denne siste rapporten er en sammenfatning av forutgående rapporter og en oppsummering av status for prosjektperioden. For denne oppsummeringen er det konstruert en ny oversikt over over domfelte med hel- og delgjennomføring i prøveperioden, domfelte som har gjennomført ubetinget fengselsstraff i perioden og domfelte som har gjennomført straff i samfunn. For noen sammenligninger er det brukt den faktiske prøveperioden, fra pilotenes oppstartdato og videre over to år. For andre sammenligninger har det vært mest hensiktsmessig å bruke hele kalenderår, i hovedsak hele 2009 og 2010 for å sammenligne med andre straffereaksjoner og gjennomføringsformer. Rapporten gir også anbefalinger i forhold til utvidelse av prosjektet og for videre utvikling av tilbudet om straffegjennomføring med elektronisk kontroll. Til sist i denne rapporten presenteres også tilbakefallsdata for 2008 og første halvdel 2009.
dc.language.isonobno_NO
dc.publisherKRUSno_NO
dc.subjectElektronisk kontrollno_NO
dc.subjectElectronic monitoringno_NO
dc.titleIntern prosessevaluering av straffegjennomføring med elektronisk kontrollno_NO
dc.title.alternative5 delrapporter om elektronisk kontrollno_NO
dc.typeResearch reportno_NO
dc.subject.nsiVDP::Social science: 200::Criminology: 350no_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel